Лисабон е град, в който изкуството е излязло от залите на музеите и галериите и ще го намерите навсякъде – по улиците на Байро Алто, в малките магазини на Алфама, в индустриалната зона на FX factory или на битпазара Mercado de Santa Clara / Feira da Ladra в неделя.
Където и да отидете, сгради и стени са покрити с пъстра смесица от азулежу и картините на някой от най-известните графити артисти в света.

Bordallo II е роден в Лисабон и е един от уличните художници, които са част от пъстрото лице на града. Извън равната повърхност на графити изкуството, в своите скулптури от боклуци той създава, пресъздава, събира и развива идеи с материали след края на живота им и свърва изкуството си с устойчивост, екологично и социално съзнание.
Как да ги намерите? Величественият енот, може да се види в градината на музея Berardo в Белем, Rua Bartolomeu Dias 43.
Близо до Museu Nacional de Arte Antiga ще намерите една забележителна лисица на Avenida 24 de Julhо.
Друго популярно място, където има графити на Bordallo II, Misterpiro и други автори е LX Factory.
Тази Бивша промишлена зона под моста „Вашку да Гама“ е творчески остров, който е място за разнообразни събития, свързани с мода, реклама, комуникации, изобразителното изкуство, архитектура, музика и т.н. LX Factory привлича многобройни посетители със своите ателиета, малки магазини, уникални ресторанти и динамична, артистична среда. R. Rodrigues de Faria 103

Misterpiro е испански уличен художник, завършил дизайн в университета Complutense de Madrid. Живее в Мадрид, въпреки че работата му често го води извън страната.
Започва да рисува по улиците графити, по-късно продължава с акварелни и акрилни техники в студиото си. Експериментира, докато успее да обедини двете противоположни техники в уникален стил, изпълнен с живот и цвят, който се простира от най-горещото червено до най-електрическото тюркоазено.

Използвайте този сайт, за да локализирате и разпознаете някои от най-забележителните графити-проекти в Лисабон:
http://gau.cm-lisboa.pt/en/gallery.html
или тази апликация:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twistag.lisbonstreetart&hl=en