Лисабон – брънч в Национален музей за съвременно изкуство
Museu Nacional de Arte Contemporânea – Museu do Chiado – Rua Serpa Pinto 4, Lisboa, Portugal
http://www.museuartecontemporanea.gov.pt/en


Лисабон – обяд в градината на Национален музей за древно изкуство
Museu Nacional de Arte Antiga – R. das Janelas Verdes, 1249-017, Lisboa, Portugal

Kолекцията на музея включва живопис, скулптура, рисунки и други декоративни форми на изкуството от Средновековието до началото на 19-и век. Колекциите, особено тези от 15-и и 16-и век, са изключително важни за историята на европейската и португалската живопис и скулптура.
http://www.museudearteantiga.pt/english


Лондон – Институт за сървеменно изкуство
Institute of Contemporary Arts – 12 Carlton House Terrace London SW1Y 5AH

“Институтът за съвременно изкуство (ICA) в Лондон е модел за повечето ICA, които съществуват днес в света. От основаването си през 1946 г. ICA показва съвременната култура в контекста на социално-политическите условия на времето. ICA е създаден като институт (не музей) за съвременни изкуства (не само визуално изкуството). Като нов директор на ICA, моята основна цел бе тази организация да се свърже отново с тази уникална история: като се водят онези разговори, които да бъдат иновативни и поддържайки идеалистичното обещание, с което ICA е основана преди около 72 години.” Стефан Калмар, директор
https://www.ica.art/


Лондон – Вечеря в Националната портретна галерия
http://www.npg.org.uk


Лондон – Виктория и Албърт музей – историческо кафе
Victoria and Albert Museum – Cromwell Road, London, SW7 2RL

Музеят Виктория и Албърт съхранява най-голямата колекция от декоративно изкуство в света. Освен на експозицията в музея, можете да се насладете и на богата селекция от прясно приготвени храни и напитки. Това великолепно, историческо кафене е и най-старият музеен ресторант в света с красиво проектираните стаи, създадени от Джеймс Гембъл, Уилям Морис и Едуард Пойнтер. Импозантните помещения отразяват еклектичните вкусове на викторианската епоха. Концепцията на първия директор на музея Хенри Коул за музеен ресторант е свързана с идеята за насърчаване на хората да идват и да се наслаждават на изкуството. Повечето други музеи не предлагат храна и напитки почти до началото на 20-и век.
https://www.vam.ac.uk/articles/a-first-of-its-kind-history-of-the-refreshment-rooms